Kompetencia alapú oktatás

 

Kompetencia alapú nevelési, oktatási program

 

Az alapdokumentumainkban meghatározott elvek és gyakorlat alapján olyan pedagógiai tevékenység folytatódik iskolánkban, melyben a közösen kialakított cél- és feladatrendszer, valamint az ehhez kapcsolódó módszertani eljárások és taneszközök biztosítják, hogy a tanulók képességeinek és kulcskompetenciáinak egyénre szabott fejlesztése, valamint a társas kapcsolatok alakítása eredményesen történjék.

A pedagógiai módszertan új elemeinek széles körű használata (pl. kooperatív csoportmunka, IKT alapú ismeretközlés) és az újszerű tanulásszervezési eljárások alkalmazása (pl. tantárgytömbösítés, projektoktatás, témahét, műveltségterület tantárgybontás nélküli tanítása, moduláris oktatás) szélesítik és átalakítják az ismeretszerzési és -alkalmazási stratégiákat. Sikeres intézményi kezdeményezések és egyéni innovációk, pályázatok révén pedagógiai gyakorlatunk a kompetencia alapú nevelés-oktatáson alapul.

A szaktanárok és szakmai munkacsoportok, valamint egy-egy konkrét téma köré szerveződő horizontális csoportok együttműködése eredményeképpen az egyes tanóráktól a tömbösített oktatáson keresztül akár egy egész évfolyamot magába foglaló projektig található olyan jó gyakorlat, amelynek egyes eleme vagy az egész rendszer alkalmazható más intézményekben is.

Az új típusú motiváción alapuló oktatás és ismeretszerzés mellett a belső és külső mérések, vizsgarendszer eredményei alapján továbbra is igazolhatóan magas szinten teljesítenek tanulóink az ismeretek reprodukálása és azok értő alkalmazása területén.

 

* * * * * * * * * * * * * *

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Május 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Dokumentumok

Galéria

Képek