NeumannFLESS_Van arcod hozzá?

NTP-KKI-B-15-0266 A köznevelési és a kulturális intézményekben működő
tehetséggondozó programok támogatása
című pályázat
bemutatkozó oldala

NTP-KKI-B-15-0266

PÁLYÁZAT


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, A köznevelési és a kulturális intézményekben működő tehetséggondozó programok támogatása című, NTP-KKI-B-15 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, Neumann FLESS_Van arcod hozzá? című pályázat a Támogató döntése alapján 1.200.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A projekt központi célja iskolánk arculatának kreatív újragondolása mentén, tehetségazonosító és diagnosztizáló módszerek segítségével új tehetségek felfedezése. A komplex program új kezdeményezésű, az arculattervezés, a brandépítés, a fotózás elméleti alapjai mellett az analóg/digitális szerkesztés, kreatív, gyakorlati megvalósítását öleli fel. A témához kapcsolódik a PREZI-nél tervezett látogatás. A médiatagozatos tehetségígéretek alkotásaikat egy interaktív bemutatóval összekötött prezentációs napon mutatják be.

Tehetségígéretek


Műhelymunkák


Brand és arculat

Sirály Dóra grafikus a sikeres brandekről, az arculattervezés lépéseiről tart előadást, kiegészítve a grafika és design témakörével.

Webdesign

Szőke Mátyás webdesigner a minőségi honlaparculatokról tart gyakorlati műhelymunkát.

A fényképezés alapjai

Horváth Barnabás fotográfus a fényképezés alapjairól (analóg kép) tart előadást és labormunkát.

Fotólaborálás

A BKSZC Kézművesipari Szakképző Iskolájával (Práter utca) együttműködve lehetőségünk lesz analóg képeket előhívni.

Arculat photoshoppal

Kovács Beáta informatikus az új arculat megtervezésében segít teamoktatás keretében.

PREZI

A PREZI budapesti központjának meglátogatása, ahol interaktív előadás keretében megismerkedünk a cég alapításával, történetével.

Fénygraffiti

Köő Adrien fotóművész segítségével a fényfestés elméletével ismerkednek meg a diákok valamint fényfoltokat készítenek.

Szitanyomás pólóra

Kovács G. Tamás grafikus a szitanyomás technikával ismerteti meg a diákokat. A pólókra a csapatok logói kerülnek.

NeumannFLESS_Frissítő!

Az új arculat tervek bemutatkozása, kiállítása, prezentálása az iskola tanulói előtt.

Interaktív kiállítás keretében a projektben résztvevők prezentáció segítségével bemutatják a műhelymunkák eredményeit, beszámolnak élményeikről. A projektről honlap és werkfilm készül, amelyet szintén a kiállításon, bemutatón tekinthetnek meg az érdeklődők. A projektet Gyurcsik Péter médiatagozatos osztályfőnök vezeti.

Néhányan támogatóink közül


ISKOLA


Intézményünk Budapest és vonzáskörzetének vezető informatikai szakközépiskolája. ECDL-vizsgaközpont, Oracle Academy, Microsoft IT Academy központ vagyunk. Európai uniós nyertes TÁMOP 2.2.3, 3.1.4 pályázataink révén aktuálisan fejlesztjük és korszerűsítjük pedagógiai tevékenységeink személyi és tárgyi feltételrendszerét. Széles körű nemzetközi kapcsolataink segítségével különböző projekteket és diákcseréket szervezünk, európai uniós és hazai pályázati támogatással.

A tehetséggondozás a Neumannban évek óta központi kérdés. Iskolánk évek óta Tehetségpontként működik, 2013-ban elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet is. Tudatosan támogatjuk a kiemelkedő tehetségeket, szakmailag és kutatásfejlesztésben is sikeres diákjainkat. Az innovatív és befogadó szemlélet, az elért eredményeink széles körben ismertté tették iskolánkat. Szakmai képzésünk, integrált oktatásunk, inkluzív pedagógiai szemléletünk és napi gyakorlatunk iránt hazai és nemzetközi érdeklődés is tapasztalható.

Szakmai képzéseink (informatika, média, OKJ) mellett nagy szerepet kap iskolánk életében a térbeli-vizuális területek fejlesztése.

GYROMOUSE (Tóth Bence, Kecskés Dániel): 24. IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY (2014/2015-ös tanév) nyertese; InnoVersitas 2014, Imagine Cup 2015

PICTOVERB (Zsombori Balázs): 22. Innovációs Tehetségkutató verseny nyertese; EU Fiatal Tudósok Verseny, Prága - 3. helyezés

Az "Év Honlapja 2014" versenyen az Ifjúsági kategóriában iskolánk jelenlegi (Kovács Márk 13.B) és volt diákja (Pete Csaba) által működtetett honlap nyerte el a fődíjat (http://hearthstonehungary.hu/).

LIA-project (Kovács Márk, Deffent Dániel, Benkovics Ernő, Tóth Tamás): INNOversitas 2015 nyertese

Gondolatok